Tlusté vepřové kotlety se solí a pepřem

Tajemství šťavnatých vepřových kotlet? Kupte si ty nejtlustší, co najdete. Jejich opékání je obtížnější a výsledky jsou lahodné a jemné.

 

 

Čas na přípravu:
5 minut

 

Čas na přípravu:
10 minut

 

 

Porce:
2

 

 

Ingredience:


  • 2 vepřové kotlety bez kosti;
  • sůl a pepř;
  • 2 lžíce arašídového másla;

 

Způsob přípravy:


  1. Troubu rozehřejeme na 230 °C.
  2. Vepřové kotlety potřete arašídovým máslem a přední, zadní a boční strany vepřových kotlet bohatě osolte a opepřete.
  3. Postupně rozpalte litinovou pánev na sporáku na středně vysokou teplotu.
  4. Vepřové kotlety opečte z každé strany 1-1½ minuty.
  5. Sundejte z plotny a pečte v troubě 4-6 minut.
  6. Před podáváním nechte 5 minut odpočinout.