Menu
Your Cart

První recepty a průvodce údržbou litinového nádobí

Právě jste dostali svou novou pánev Hosse a snažíte se rozhodnout, co vytvořit, abyste ji náležitě přivítali ve své kuchyni. Pro naše ostřílenější přátele doporučujeme začít s vašimi osvědčenými rodinnými recepty. I když je pro nás ostatní důležité pochopit, že na tuto otázku neexistují správné nebo špatné odpovědi, naučit se vařit z litiny je jedinečné a někteří to dokonce považují za umění.

Před použitím

Vyjměte novou pánev z obalu a umyjte ji ve dřezu teplou mýdlovou vodou. To bude jediný případ, kdy budete muset na litinovou pánev použít mýdlo. Po opláchnutí osušte ručníkem, abyste odstranili veškerou vlhkost, a vaše nová pánev Hosse je připravena k použití. 

Tyto recepty a tipy vás naučí vařit s litinou a pomohou vám vytvořit potřebnou vrstvu koření na vnitřní straně pánve.

První vaření: orestovaná cibule a paprika

chushki-s-luk-v-chugunen-tigan-hosse-kitchen-bg

Doporučujeme začít zeleninou, protože je šetrnější k proteinům než většina proteinů – chutná skvěle a nepřilepí se na pánev! Pamatujte, že je nutné použít trochu oleje, aby se jídlo nepřilepilo.

1. Dejte sporák na středně nízkou teplotu a nechte pánev dosáhnout požadované teploty.

2. Před zahřátím nalijte do pánve asi 1 lžíci rostlinného oleje dle vašeho výběru. V závislosti na typu zařízení, které používáte, to s největší pravděpodobností zabere asi 3 minuty.

3. Když je olej rozpálený, vhoďte do pánve nakrájenou cibuli a papriku. Občas promíchejte a vařte, dokud cibule nezprůhlední a nezačne mít na okrajích hnědou karamelizovanou barvu.

Přidejte do šťavnatého burgeru a vychutnejte si chuť!

Pro svěží letní soté přidejte do tohoto receptu žlutou dýni a cuketu.

První čištění

pyrvo-pochistvane-na-chugunen-tigan-hosse-kuchyně-bb

Až si jídlo vychutnáte a budete připraveni k úklidu, zvedněte pánev a otřete snadno vyjímatelné zbytky jídla papírovou utěrkou. Pokud můžete zbytky jídla vyjmout, opláchněte pánev a otřete ji suchým hadříkem. Pánev postavte na sporák na mírný oheň asi na 2 minuty, aby se odpařila přebytečná voda. Po odstavení z plotny vytřete vnitřek pánve papírovou utěrkou a pár kapkami oleje, aby povrch nezrezl.

U zbytků jídla, které nelze snadno odstranit, naplňte pánev asi do poloviny vodou. (POZNÁMKA: Nikdy nelijte studenou vodu přímo do horké litinové pánve. Riskujete tím poškození pánve tepelným šokem.) Umístěte pánev na sporák na střední teplotu. Jak teplota vody stoupá, většina zbytků jídla by měla být snadno odstraněna. Po slití vody a seškrábnutí zbytků, pokud na pánvi stále ulpívají nějaké potraviny, pánev důkladně osušte a použijte papírovou utěrku a lžíci soli jako brusný prostředek k odstranění zbytků jídla. Po vyjmutí všech zbývajících potravin postupujte podle pokynů v prvním odstavci: opláchněte, osušte, zahřejte a naolejujte pánev.

Když budete vrstvit koření do vaší nové pánve, začne být skutečně nepřilnavá a povede k menšímu přilepení a snadnějšímu procesu čištění.

Druhý chod: kukuřičný chléb

carevichen-hlqb-recepta-hosse-kitchen-bg

Existuje jen málo jídel, která přispívají k opékání litinové pánve jako kukuřičný chléb. Kukuřičný chléb je nejen lahodným doplňkem téměř jakéhokoli pokrmu, ale odvede fantastickou práci tím, že přidá vrstvu koření na dno pánve i na boky. Kukuřičný chléb vám také poskytne příležitost prozkoumat koncept pečení s litinovou pánví Hosse. Pro začátek si přečtěte náš recept na lahodný kukuřičný chléb.

Potřetí: Slanina

bekon-recepta-hosse-kuchyně-bg

Pro třetí použití pánve doporučujeme použít slaninu. Vezměte několik proužků a zahřejte pánev na střední teplotu. Ať už dáváte přednost měkké, křupavé nebo něčemu mezi tím, vychutnat si lahodnou slaninu je skvělý způsob, jak okořenit vaši novou pánev Hosse.