Smažené kuře

Nemůžete odolat chuti a vůni čerstvě smaženého kuřete? S tímto receptem a našimi pánvemi si budete moci vychutnat své oblíbené kuře jako nikdy předtím.

 

Čas na přípravu:
20-25 minut

 

Čas na přípravu:
10 minut

 

 

Porce:
5-6

 

 

Ingredience:

  • 1 šálek univerzální mouky;
  • 1 polévková lžíce soli;
  • 1 lžička čerstvě mletého černého pepře;
  • 2 šálky rostlinného tuku;
  • 2 velká vejce;
  • ¼ šálku mléka;
  • 1 kuře, nakrájené na 8 porcí;

Způsob přípravy:


  1. Smíchejte mouku, sůl a pepř v misce dostatečně velké, aby se do ní vešel největší kus kuřete.
  2. V litinovém hrnci Hosse rozehřejte tuk na středním plameni na 160 °C.
  3. Zatímco se tuk zahřívá, šlehejte dohromady vejce a mléko v misce dostatečně velké, aby se do ní vešel největší kus kuřete. Kuřecí kousky po jednom namáčejte do vaječné směsi, poté do směsi mouky, pak zpět do směsi vajec a podruhé do směsi mouky.
  4. Když je olej dostatečně rozpálený, pomalu opečte kuře ze všech stran dozlatova a propečené. Možná budete muset snížit teplotu, aby se maso příliš nezhnědlo, než bude hotové.