Smažené hovězí maso s vejci a čedarem

Tato snídaně na pánvi má všechno: křupavé zlaté brambory, pikantní kousky hovězího masa, tekutá vejce a chutný čedar. Co víc si přát?

 

Čas na přípravu:
10 minut

 

Čas na přípravu:
40 minut

 

 

Porce:
4

 

 

Ingredience:

  • 4 střední červené brambory, nakrájené na kostky, asi 680 g;
  • 1 polévková lžíce nesoleného másla;
  • 1 středně velká hlávka sladké cibule, nakrájená na kostičky;
  • ½ šálku jemně nasekané zelené papriky;
  • 1 šálek nakrájeného hovězího masa;
  • ½ lžičky soli;
  • ½ lžičky mletého pepře;
  • ½ lžičky uzené červené papriky;
  • ⅓ šálku půl na půl;
  • 4 vejce;
  • 120 g strouhaného čedaru;
  •  

Způsob přípravy:


  1. V hrnci s napařovacím košem přiveďte k varu asi 3 cm vody. Přidejte brambory, přikryjte a vařte v páře, dokud nebudou mírně měkké, 5½–7 minut. Vyjměte koš z hrnce.
  2. Mezitím rozehřejte 1 lžíci oleje a máslo v litinové pánvi na středním plameni. Přidejte cibuli a zelenou papriku a za častého míchání vařte, dokud zelenina nezačne měknout, 4–5 minut. Přidáme hovězí maso, sůl, pepř a uzenou papriku a mícháme asi 2 minuty.
  3. Přidejte zbývající 1 lžíci másla a promíchejte, aby se obalil. Přidejte brambory a pokračujte v vaření, za občasného míchání bramborové směsi, dokud brambory nezměknou, nezhnědnou a na dně pánve nezezlátnou, 8–12 minut.
  4. Snižte teplotu na středně nízkou. V bramborové směsi udělejte 4 jamky a do každé rozklepněte vajíčko. Navrch přidejte sýr a pánev přikryjte poklicí nebo plátem nebo fólií. Necháme vařit, dokud vejce nezměknou a sýr se rozpustí, 5–6 minut.