Palačinky s pomerančovým máslem a brandy

Naplňte tyto palačinky krémovým domácím pomerančovým máslem a doplňte je plamennou brandy, abyste zapůsobili na hosty u stolu.

 

Čas na přípravu:
10 minut

 

Čas na přípravu:
30 minut

 

 

Porce:
7-8

 

Vařte s:
Litinová pánev Hosse

 

 

Ingredience:

 

Na pomerančový olej:

  • 5 lžic nesoleného másla, změkčeného;
  • 5 polévkových lžic cukru, rozdělených;
  • 2 lžíce pomerančové kůry;
  • 2 polévkové lžíce pomerančové šťávy;
  • ¼ šálku likéru;
  • 2 lžíce brandy.
  •  

 

Na palačinky:

  • 2 velká vejce;
  • 1 šálek plnotučného mléka;
  • ⅔ šálku univerzální mouky;
  • 4 lžíce rozpuštěného másla, rozdělené;
  • 1 polévková lžíce cukru;
  • ½ lžičky soli.

 

Způsob přípravy:


 

Palačinky:

  1. Rozšleháme vejce, mléko, mouku, 2 lžíce rozpuštěného másla,
  2. cukr a sůl do hladka.
  3. Zahřívejte litinovou pánev na střední teplotu po dobu 5 minut.
  4. Namažte pánev olejem. Nalijte dostatečné množství směsi,
  5. k pokrytí dna pánve, přibližně ⅓ šálku.
  6. Krouživým pohybem pánví potřete dno směsí.
  7. Vařte 1-2 minuty a otočte. Vařte další 1 minutu a vyjměte na talíř
  8. prkénko.

 

Pomerančové máslo a podávání:

Smíchejte ingredience, abyste získali pomerančový olej – 4 lžíce cukru, pomerančovou kůru a pomerančovou šťávu.

Rozpalte troubu na pečení. Do středu palačinky dejte lžičku pomerančového másla. Přeložte jej na polovinu a poté znovu na polovinu. Opakujte se zbývajícími palačinkami.

Vraťte palačinky na pánev a posypte zbylou lžící cukru. Pečte, dokud cukr nezačne karamelizovat, poté vyjměte z trouby.

Zahřívejte brandy a likér v malém hrnci na velmi mírném ohni po dobu 1-2 minut, poté stáhněte z ohně.

Omáčkovou směs opatrně zapalte zapalovačem s dlouhou rukojetí a nalijte směs na palačinky na pánvi. Nechte plamen úplně dohořet. Po zhasnutí plamene podáváme.