Palačinky s pomerančovým máslem a brandy

Palačinky s pomerančovým máslem a brandy
Naplňte tyto palačinky krémovým domácím pomerančovým máslem a doplňte je plamennou brandy, abyste zapůsobili na hosty u stolu.
Čas na přípravu:
10 minut
Čas na přípravu:
30 minut
Porce:
7-8
Vařte s:
Litinová pánev Hosse
Ingredience:
Na pomerančový olej:
- 5 lžic nesoleného másla, změkčeného;
- 5 polévkových lžic cukru, rozdělených;
- 2 lžíce pomerančové kůry;
- 2 polévkové lžíce pomerančové šťávy;
- ¼ šálku likéru;
- 2 lžíce brandy.
Na palačinky:
- 2 velká vejce;
- 1 šálek plnotučného mléka;
- ⅔ šálku univerzální mouky;
- 4 lžíce rozpuštěného másla, rozdělené;
- 1 polévková lžíce cukru;
- ½ lžičky soli.
Způsob přípravy:
Palačinky:
- Rozšleháme vejce, mléko, mouku, 2 lžíce rozpuštěného másla,
- cukr a sůl do hladka.
- Zahřívejte litinovou pánev na střední teplotu po dobu 5 minut.
- Namažte pánev olejem. Nalijte dostatečné množství směsi,
- k pokrytí dna pánve, přibližně ⅓ šálku.
- Krouživým pohybem pánví potřete dno směsí.
- Vařte 1-2 minuty a otočte. Vařte další 1 minutu a vyjměte na talíř
- prkénko.
Pomerančové máslo a podávání:
Smíchejte ingredience, abyste získali pomerančový olej – 4 lžíce cukru, pomerančovou kůru a pomerančovou šťávu.
Rozpalte troubu na pečení. Do středu palačinky dejte lžičku pomerančového másla. Přeložte jej na polovinu a poté znovu na polovinu. Opakujte se zbývajícími palačinkami.
Vraťte palačinky na pánev a posypte zbylou lžící cukru. Pečte, dokud cukr nezačne karamelizovat, poté vyjměte z trouby.
Zahřívejte brandy a likér v malém hrnci na velmi mírném ohni po dobu 1-2 minut, poté stáhněte z ohně.
Omáčkovou směs opatrně zapalte zapalovačem s dlouhou rukojetí a nalijte směs na palačinky na pánvi. Nechte plamen úplně dohořet. Po zhasnutí plamene podáváme.