Kuřecí stehýnka na pánvi s těstovinami Rizzoni, citronem a špenátem
10 Mar

0 Komentář(y)
80 Viděno
Kuřecí stehýnka na pánvi s těstovinami Rizzoni, citronem a špenátem
Tento svěží a uklidňující pokrm, který obsahuje punč, lze připravit na talíři za méně než hodinu. Tento recept plný jasných chutí, jako je citron, česnek a rozmarýn, je dokonalým doplňkem vašeho týdenního menu.
Čas na přípravu:
10 minut
Čas na přípravu:
45 minut
Porce:
4-6
Vařit s: Litinová pánev Hosse
Ingredience:
- 6 vykostěných kuřecích stehen;
- 1 lžička soli;
- ½ lžičky černého pepře;
- ½ čajové lžičky česnekového prášku;
- 1 polévková lžíce olivového oleje;
- 4 stroužky česneku, mleté;
- 1 šalotka nakrájená na tenké plátky;
- 1 šálek orzo (těstoviny Rizzoni), nevařené;
- 3 ½ šálků kuřecího vývaru;
- 2 polévkové lžíce čerstvého rozmarýnu;
- 1 polévková lžíce citronové kůry;
- 2 šálky špenátu, nevařeného;
- 2 polévkové lžíce citronové šťávy;
- strouhaný parmazán na ozdobu;
- čerstvý rozmarýn na ozdobu;
- plátky citronu na ozdobu;
- vločky červené papriky na ozdobu;
- petržel, na ozdobu.
Způsob přípravy:
- Troubu předehřejte na 200°C.
- Zahřejte litinovou pánev na středně vysokou teplotu, asi 5 minut.
- Kuře ze všech stran ochutíme solí, pepřem a česnekovým práškem.
- Přidejte olej a opékejte kuře kůží dolů, dokud není kůže zlatohnědá a křupavá, 4–5 minut.
- Kuře otočte a vařte 4–5 minut. Kuře dejte stranou na talíř.
- Snižte teplotu na střední a přidejte česnek a šalotku po dobu 1-2 minut.
- Přidejte syrové orzo (těstoviny Rizzoni), rozmarýn a citronovou kůru. Míchejte 1-2 minuty, poté přidejte kuřecí vývar a přiveďte k varu.
- Snižte teplotu a přikryjte, dokud orzo nevstřebá vývar, asi 12–15 minut.
- Přidejte špenát a citronovou šťávu a po troškách míchejte, dokud nezměknou.
- Přidejte kuře kůží nahoru a opékejte, dokud není kuře propečené a kůže křupavá, asi 5–7 minut.
- Posypte sýrem a vločkami červené papriky a ozdobte měsíčky citronu, rozmarýnem a petrželkou.