Kuřecí stehýnka na pánvi s těstovinami Rizzoni, citronem a špenátem

Tento svěží a uklidňující pokrm, který obsahuje punč, lze připravit na talíři za méně než hodinu. Tento recept plný jasných chutí, jako je citron, česnek a rozmarýn, je dokonalým doplňkem vašeho týdenního menu.

 

Čas na přípravu:
10 minut

 

Čas na přípravu:
45 minut

 

 

Porce:
4-6

 

Vařit s: Litinová pánev Hosse

 

 

Ingredience:

  • 6 vykostěných kuřecích stehen;
  • 1 lžička soli;
  • ½ lžičky černého pepře;
  • ½ čajové lžičky česnekového prášku;
  • 1 polévková lžíce olivového oleje;
  • 4 stroužky česneku, mleté;
  • 1 šalotka nakrájená na tenké plátky;
  • 1 šálek orzo (těstoviny Rizzoni), nevařené;
  • 3 ½ šálků kuřecího vývaru;
  • 2 polévkové lžíce čerstvého rozmarýnu;
  • 1 polévková lžíce citronové kůry;
  • 2 šálky špenátu, nevařeného;
  • 2 polévkové lžíce citronové šťávy;
  • strouhaný parmazán na ozdobu;
  • čerstvý rozmarýn na ozdobu;
  • plátky citronu na ozdobu;
  • vločky červené papriky na ozdobu;
  • petržel, na ozdobu.

 

Způsob přípravy:


  1. Troubu předehřejte na 200°C.
  2. Zahřejte litinovou pánev na středně vysokou teplotu, asi 5 minut.
  3. Kuře ze všech stran ochutíme solí, pepřem a česnekovým práškem.
  4. Přidejte olej a opékejte kuře kůží dolů, dokud není kůže zlatohnědá a křupavá, 4–5 minut.
  5. Kuře otočte a vařte 4–5 minut. Kuře dejte stranou na talíř.
  6. Snižte teplotu na střední a přidejte česnek a šalotku po dobu 1-2 minut.
  7. Přidejte syrové orzo (těstoviny Rizzoni), rozmarýn a citronovou kůru. Míchejte 1-2 minuty, poté přidejte kuřecí vývar a přiveďte k varu.
  8. Snižte teplotu a přikryjte, dokud orzo nevstřebá vývar, asi 12–15 minut.
  9. Přidejte špenát a citronovou šťávu a po troškách míchejte, dokud nezměknou.
  10. Přidejte kuře kůží nahoru a opékejte, dokud není kuře propečené a kůže křupavá, asi 5–7 minut.
  11. Posypte sýrem a vločkami červené papriky a ozdobte měsíčky citronu, rozmarýnem a petrželkou.