Grilované humří ocasy s citronem a česnekovým máslem
10 Mar

0 Komentář(y)
107 Viděno
Grilované humří ocasy s citronem a česnekovým máslem
Užijte si báječnou chuť tohoto receptu, kdykoli si chcete udělat elegantní a přitom snadnou večeři.
Čas na přípravu:
5 minut
Čas na přípravu:
15 minut
Porce:
2-4
Vařte s:
Litinová pánev Hosse
Ingredience:
- 3 polévkové lžíce nesoleného másla;
- 6 stroužků česneku, mletého;
- 1 polévková lžíce citronové šťávy;
- 4 humří ocasy, rozdělené na polovinu;
- 1 lžíce petrželky, mleté;
- 1 citron, nakrájený na kolečka (volitelné);
Způsob přípravy:
- V malém hrnci rozpustíme máslo. Přidejte česnek a vařte 1 minutu. Přidejte citronovou šťávu a promíchejte. Odstraňte z tepla.
- Rozpalte litinovou grilovací pánev na středně vysokou teplotu po dobu 4-5 minut. Potřete humří ocasy česnekovým olejem. Vařte řeznou stranou dolů 2–3 minuty. Ocasy otočte a znovu potřete česnekovým olejem.
- Pokračujte ve vaření další 3 minuty. V případě potřeby přidejte kolečka citronu. Vařte 1-2 minuty z každé strany. Sundejte z ohně a posypte nasekanou petrželkou. Ihned podávejte.