Grilované humří ocasy s citronem a česnekovým máslem

Užijte si báječnou chuť tohoto receptu, kdykoli si chcete udělat elegantní a přitom snadnou večeři.

 

Čas na přípravu:
5 minut

 

Čas na přípravu:
15 minut

 

 

Porce:
2-4

 

 

Ingredience:

  • 3 polévkové lžíce nesoleného másla;
  • 6 stroužků česneku, mletého;
  • 1 polévková lžíce citronové šťávy;
  • 4 humří ocasy, rozdělené na polovinu;
  • 1 lžíce petrželky, mleté;
  • 1 citron, nakrájený na kolečka (volitelné);

Způsob přípravy:

  1. V malém hrnci rozpustíme máslo. Přidejte česnek a vařte 1 minutu. Přidejte citronovou šťávu a promíchejte. Odstraňte z tepla.
  2. Rozpalte litinovou grilovací pánev na středně vysokou teplotu po dobu 4-5 minut. Potřete humří ocasy česnekovým olejem. Vařte řeznou stranou dolů 2–3 minuty. Ocasy otočte a znovu potřete česnekovým olejem.
  3. Pokračujte ve vaření další 3 minuty. V případě potřeby přidejte kolečka citronu. Vařte 1-2 minuty z každé strany. Sundejte z ohně a posypte nasekanou petrželkou. Ihned podávejte.