Grilovaná pizza Margherita
10 Mar

0 Komentář(y)
189 Viděno
Grilovaná pizza Margherita
Marinara omáčka, alpský čedar a nasekaná čerstvá bazalka se krásně spojily a vytvořily lehkou a lahodnou grilovanou pizzu.
Čas na přípravu:
10 minut
Čas na přípravu:
50 minut
Porce:
2
Vařte s: Litinová pánev Hosse
Ingredience:
- 280 g koule z těsta na pizzu, kynuté při pokojové teplotě;
- Mouka na posypání;
- Krupicová nebo kukuřičná mouka na posypání;
- ⅓ šálku omáčky marinara;
- 90 g strouhaného čedaru;
- 4 lžíce nasekané čerstvé bazalky;
Způsob přípravy:
- Předehřejte gril nebo gril pro přímé grilování při vysoké teplotě. Teplotní čidlo by mělo ukazovat 260°C.
- Těsto položte na lehce pomoučněnou plochu. Těsto jemně rozválejte konečky prstů a po stranách rukou, přičemž na vnějším okraji kůrky ponechte co nejvíce vzduchu. Těsto rozválejte (nebo válečkem vyválejte) do kruhu o velikosti vaší litinové pánve.
- Na dno pánve lehce posypte krupicí. Vložte těsto na pizzu do připravené formy. Těsto na pizzu potřete marinádou, proužek kůrky nechte neoříznutý. Posypeme čedarem.
- Umístěte pánev na gril nebo gril a zavřete víko. Nechte pizzu vařit a pravidelně ji otvírejte, abyste otočili pánev ve směru hodinových ručiček. Pizza je hotová, když se nafoukne, dno je křupavé a hnědé, kůrka začíná hnědnout a sýr se rozpouští. Po vyjmutí pizzu pomocí špachtle nasuňte na prkénko. Posypeme bazalkou. Nakrájejte a podávejte.
Poznámka: Aby těsto kynulo, vytvarujte z těsta oběma rukama kouli tak, že ji přitlačíte na pracovní plochu. Tím se povrch těsta utáhne. Položte jej na pomoučněný povrch a přikryjte plastovým obalem, který je potažen sprejem na vaření. Před protahováním v kroku 2 nechte kynout 40-90 minut.