Grilovaná pizza Margherita

Marinara omáčka, alpský čedar a nasekaná čerstvá bazalka se krásně spojily a vytvořily lehkou a lahodnou grilovanou pizzu.

 

Čas na přípravu:
10 minut

 

Čas na přípravu:
50 minut

 

 

Porce:
2

 

Vařte s: Litinová pánev Hosse

 

 

Ingredience:

  • 280 g koule z těsta na pizzu, kynuté při pokojové teplotě;
  • Mouka na posypání;
  • Krupicová nebo kukuřičná mouka na posypání;
  • ⅓ šálku omáčky marinara;
  • 90 g strouhaného čedaru;
  • 4 lžíce nasekané čerstvé bazalky;

 

Způsob přípravy:


  1. Předehřejte gril nebo gril pro přímé grilování při vysoké teplotě. Teplotní čidlo by mělo ukazovat 260°C.
  2. Těsto položte na lehce pomoučněnou plochu. Těsto jemně rozválejte konečky prstů a po stranách rukou, přičemž na vnějším okraji kůrky ponechte co nejvíce vzduchu. Těsto rozválejte (nebo válečkem vyválejte) do kruhu o velikosti vaší litinové pánve.
  3. Na dno pánve lehce posypte krupicí. Vložte těsto na pizzu do připravené formy. Těsto na pizzu potřete marinádou, proužek kůrky nechte neoříznutý. Posypeme čedarem.
  4. Umístěte pánev na gril nebo gril a zavřete víko. Nechte pizzu vařit a pravidelně ji otvírejte, abyste otočili pánev ve směru hodinových ručiček. Pizza je hotová, když se nafoukne, dno je křupavé a hnědé, kůrka začíná hnědnout a sýr se rozpouští. Po vyjmutí pizzu pomocí špachtle nasuňte na prkénko. Posypeme bazalkou. Nakrájejte a podávejte.

Poznámka: Aby těsto kynulo, vytvarujte z těsta oběma rukama kouli tak, že ji přitlačíte na pracovní plochu. Tím se povrch těsta utáhne. Položte jej na pomoučněný povrch a přikryjte plastovým obalem, který je potažen sprejem na vaření. Před protahováním v kroku 2 nechte kynout 40-90 minut.