Grilovaná marinovaná zelenina

Jaké jídlo je letnější než pánev grilované zeleniny? S trochou olivového oleje, česneku, bylinek a nádechem citronu je tato nakládaná zelenina dokonalým doplňkem každého jídla.

 

Čas na přípravu:
10 minut

 

Čas na přípravu:
20-25 minut

 

 

Porce:
4-6

 

Vařte s:
Litinová mísa Hosse

 

 

Ingredience:

 

Zelenina:

  • 1 červená cibule;
  • 1 červená paprika;
  • 1 žlutá paprika;
  • 1 cuketa;
  • 1 hlava brokolice, nakrájená na kousky;

 

 

Marináda:

  • ⅓ šálku citronové šťávy;
  • ¼ šálku olivového oleje;
  • 1 polévková lžíce jablečného octa;
  • 4 stroužky česneku, mleté;
  • 2 polévkové lžíce suchého rozmarýnu;
  • ½ lžičky soli;
  • ¼ lžičky vloček červené papriky (volitelně)
  • ozdobíme plátky citronu

 

Způsob přípravy:

  1. Ingredience na marinádu smíchejte v uzavíratelném plastovém sáčku.
  2. Zeleninu nakrájejte na 3 cm kousky.
  3. Přidejte zeleninu do marinády a dobře protřepejte. Dejte na 30 minut do lednice.
  4. Zahřívejte gril na středně vysokou teplotu po dobu 10 minut se zavřeným víkem. Přidejte grilovací rošt a zavřete na 5 minut.
  5. Po předehřátí grilu/grilování přidejte marinovanou zeleninu. Vařte 5 minut doměkka. Zeleninu promíchejte a pokračujte ve vaření, dokud nedosáhne požadované úrovně propečení.
  6. Odstraňte z tepla a vymačkejte na zeleninu citron. Posypte solí a podávejte.