Grilovaná marinovaná zelenina
10 Mar

0 Komentář(y)
98 Viděno
Grilovaná marinovaná zelenina
Jaké jídlo je letnější než pánev grilované zeleniny? S trochou olivového oleje, česneku, bylinek a nádechem citronu je tato nakládaná zelenina dokonalým doplňkem každého jídla.
Čas na přípravu:
10 minut
Čas na přípravu:
20-25 minut
Porce:
4-6
Vařte s:
Litinová mísa Hosse
Ingredience:
Zelenina:
- 1 červená cibule;
- 1 červená paprika;
- 1 žlutá paprika;
- 1 cuketa;
- 1 hlava brokolice, nakrájená na kousky;
Marináda:
- ⅓ šálku citronové šťávy;
- ¼ šálku olivového oleje;
- 1 polévková lžíce jablečného octa;
- 4 stroužky česneku, mleté;
- 2 polévkové lžíce suchého rozmarýnu;
- ½ lžičky soli;
- ¼ lžičky vloček červené papriky (volitelně)
- ozdobíme plátky citronu
Způsob přípravy:
- Ingredience na marinádu smíchejte v uzavíratelném plastovém sáčku.
- Zeleninu nakrájejte na 3 cm kousky.
- Přidejte zeleninu do marinády a dobře protřepejte. Dejte na 30 minut do lednice.
- Zahřívejte gril na středně vysokou teplotu po dobu 10 minut se zavřeným víkem. Přidejte grilovací rošt a zavřete na 5 minut.
- Po předehřátí grilu/grilování přidejte marinovanou zeleninu. Vařte 5 minut doměkka. Zeleninu promíchejte a pokračujte ve vaření, dokud nedosáhne požadované úrovně propečení.
- Odstraňte z tepla a vymačkejte na zeleninu citron. Posypte solí a podávejte.